Projectinformatie

  • SSAB Prelaq
  • Almelo
  • IAA Architecten

Appartementen complex de Bascule Almelo

Prestigieus appartementengebouw aan de oevers van het Almelo-Nordhorn kanaal.

Unieke lokatie

De Bascule is gesitueerd aan de oevers van het Almelo-Nordhorn kanaal op een kruising van waterlopen die tot de beeldbepalende dragers van de wijk behoren. Het prestigieuze appartementengebouw maakt onderdeel uit van de nieuwbouw op het voormalige Hedemanterrein. De woontoren is, samen met de in aanbouw zijnde 'De Esker', een van de hoge accenten in de wijk. De Bascule wordt omringd door water met een ligging aan het Almelo-Nordhorn kanaal en de opnieuw uitgegraven Oude Loolee. Aan de voorkant grenst het complex aan een nieuwe 'gracht'.

SSAB Prelaq PLX

SSAB is Zwedens grootste en toonaangevende producent van voorgelakt plaatstaal. De nieuwe en moderne laksystemen Prelaq Nova en Prelaq Nova Matt zijn zeer geschikt voor dak- en wandbekledingen. In Prelaq Nova en Prelaq Nova Matt gaan goede mechanische eigenschappen en een uitstekend rendement gepaard met eenvoudig onderhoud en optimale milieukenmerken. Prelaq Nova en Prelaq Nova Matt zijn leverbaar in een aantal aantrekkelijke moderne kleuren.

Prelaq Nova PLX is een modern laksysteem met een totale laagdikte van 50 μm, hetgeen bijna tweemaal zo dik is in vergelijking met traditionele dunne laksystemen. De 50 μm laagdikte resulteert in een hoge mate van slijtvastheid, weerbestendigheid, kleurvastheid en een lange levensduur. Het speciaal ontwikkelde milde PLX staal laat zich eenvoudig handmatig of machinaal bewerken, zelfs bij temperaturen onder het vriespunt (tot -10 °C).

Galerij de Bascule Almelo